ANTENNABOLT-WEBÁRUHÁZ A BP 1174.BOCSKAI U 29.

TEL:0612570573,+36309847295 MINDIGTV,FÖLDI ANTENNA, MŰHOLDVEVŐ,KAMION ANTENNABOLT.

      www.antennabolt.superwebaruhaz.hu

                                 Antennabolt Budán ZoneSat Kft.

Lipták Imre antenna szerelő tanácsai az antenna kiválasztásában és szerelésében.Telefon:06-309-847-295

A következő gyakran feltett kérdésekre válaszolók most önöknek.

Milyen csatornákat lehet nézni földi DVB-T-s antennákkal?

 ANALÓG sugárzásban csak ez a 3db csatorna jőn be,amihez csak egy TV és hagyományos szobai vagy tető antenna kell.

                             DIGITÁLIS sugárzásban 7db szabadon vehető csatorna jőn be ingyenesen,amihez egy olyan TV kell ami tudja venni a DVB-T adást MPEG4-es tunerja van,vagy ha a TV nem tudja akkor külön MinDigTV dekódert kell hozzá!

 

DIGITÁLIS sugárzásban még 10db+HBO(+3000Ft/hó) csatorna jőn be,de ezért havi 990Ft kell fízetni! A +10db MinDigTv Extra csatornák vételére olyan TV kell ami tudja venni a DVB-T adást MPEG4-es tunerja van és van benne külön kártyafogadó hely, amibe a Conax modult és a MinDigTv Extra kártyát bele lehet tenni.Ha nincs benne ilyen csak külön MinDigTv Extra dekóderral+kártyával lehet nézni ezeket az adásokat!

Milyen minőségben lehet nézni ezeket a DVB-T adásokat?

Akár HD minőségben is bár még kevés HD csatorna van DUNA TV,M1,M2,ATV néha ilyenben sugározza adásait.

Mi az a HD minőségű adás?

Sokkal nagyobb a képfelbontás és igy sokkal élessebb,tisztább és élethű képet kapunk mint hagyományos SD minöségben néznénk(mikor az áruházban megvesszük a Tv-ét akkor általában HD műsort mutatnak be rajta).

Hol lehet DVB-T adást nézni?

Magyarországon 94% lefedetség van jelenleg tehát szinte minden hol lehet nézni(erre egy kis segítség a következö weblap).www.mindigtv.hu/lefedettseg be kell írni a település és az utca nevét és megtudhatjuk,hogy van vételi lehetőség ahol lakunk.

Milyen antennát vegyek?

A DVB-T vételhez is jó minőségű antenna jel kell az tévhit,hogy egy darab dróttal is jól fog jönni az adás bár adótorony közelében lehetséges,de még oda is érdemes egy kis teljesítményű szobai antennát betenni(1kép) mert stabilabb lesz a vétel. Azt kell figyelembe vennünk,hogy milyen messze vagyunk az adótoronytól és az a adótorony milyen teljesítménnyel sugározz. Ha közel vagyunk akkor elég egy kisteljesítményű UHF logper vagy Yagi antenna(2kép) vagy egy szobai antenna(3kép) is. Ha messzebb vagyunk és kis teljesítményű az adó akkor érdemes nagy nyerességű TRIPLEX antennát(4kép) vennünk.Ha nagyon rossz vételi helyen lakunk érdemes olyan triplex antennát venni amiben már be van szerelve egy fejerősítő ilyen a (5képen) látható,vagy nagyon jó még a (6képen) 92elemes nagy nyereségű antenna amihez külön erősítő kell.

1kép    DVB-T Erősítős szobaantenna 2képISKRA P - 2845 F UHF LOGPER antenna TRIAX Digi 10 W szélessávú Yagi antenna 

3képHirschmann ZIFA DVB-T 15 Erősítős szobaantenna     4képTRIAX DIGI 343 UHF antenna (digitális vételre) ISKRA P - 47 N TRIPLEX UHF YAGI  antenna 


5képTECATEL Mandarine DVB-T triplex antennaTecatel univerzális erősítős dipól triplex antennákhoz  6kép  ISKRA DTX - 92 F UHF Yagi antenna 

Hová tegyem az antennát?

Nagyon kényes és fontos kérdés.Jól meg kell nézni a körülményeket.Szoba antennát egyértelmű,hogy a TV közelébe kell tenni bár vannak erősítős szoba antennák amit kültérben(erkélykorlát,fal,stb) is fel lehet szerelni (1kép).

1képDVB - T kültéri szélessávú aktív antenna Opticum DVW DVB-T erősítős szobaantennaMAXIMUM DA-6000 Kültéri aktiv antenna 

A tető antennákat(2kép) érdemes a tetőn kivülre felszerelni árboc csőre(3kép), esővédő lemez(4kép) használatával a gerendához rögzítve 2db árboc bilincssel(5kép) és min80x100(6kép) facsavarral.A tető antennát megpróbálhatjuk a padlástérben is felszerelni,mert igy is jó lehet a vétel legfeljebb ha nem jó kiteszük a tetőre.Szerelhetjük oldalfalra,erkélyre is ehhez fali vagy erkély tartót (7,8kép) és tiplit,facsavart(9,10kép) használunk.Lapos tetőre a betongarnitúrát ajánlom(11kép).Az antennát és a TV-ét koax kábellel(12kép) és Fcsatlakozó-koax dugó-val(14,13kép) kell összekötni.

2képDIPOL 44/21 - 69 Tri Digital DVB-T szélessávú UHF antenna 3képÁrboc 2m 5/4coll hor4képMűanyag tetőlemez 

5képÁrbóc bilincs balra ferde 6képCsavar 10X80 7képfalitartó 30cm (Hor)

8képELtartó  20cm-es (Nagyfarkasfog) Hor 9képØ 12X60 műanyag tipli10képCsavar 8X100 

11képAntenna tartó betongarnitúra lapos tetőre 2M (5/4coll)csővel festett 12képRG-6U Fehér koaxiális kábel, acél belső ér

13képKoax dugó, könyök 14képF - csatlakozó

Mivel és hogy állítsam be az antennámat?

Az antennát adótorony írányába kell forgatni úgy,hogy a directorok nézzenek az adó felé és a dipol legyen hátul(a magyar leírásban benne van).Segítség a beállításban a szomszéd(vagy több szomszédok) antennája merre néz arra felé kell állítani.A szélessávú(lepke) antenna nem írányérzékeny,tehát 10-20fok eltérést is kibír a triplex és Yagi antennák írányérzékenyek öket elég pontosan kell írányban állítani különben nem lesz jó a nyereségük.Nagyon jó műszer (1kép) ha sok antennát állítunk megéri megvenni,vagy egy kis TV-vel is beállíthatjuk és még a kiabálos módszert nem is említettem.

1képTZU 22-00 DVB-T Finder, TV antenna beállító műszer

Mi az antenna nyereség és csatorna szám vagyis milyen müszaki adatokra kell oda figyelnem vásárláskor?

Nagyon jó kérdés.Minden antennának nagyon fontos adata az antenna nyeresége(dB) ez a szám azt jelzi,hogy az antennák egy bizonyos frekvencián milyen nyereségre képes minél nagyobb a dB-ben a szám annál jobb az antenna(1kép) ezt grafikonon ábrázolják.A csatorna szám azt jelenti,hogy milyen frekvencián(UHF-VHF I-III) müködik az antennánk.A DVB-T ADÁSOK UHF(460-862MHz) FREKVENCIÁN MÜKÖDNEK.Minden olyan antenna ami UHF sávban müködik és min 6dB nyeresége van jó a DVB-T vételére!

ISKRA DTX - 22 F UHF szélessávú Yagi antenna

Néhány jó tanács és vélemény részemről!

Én azt vettem észre,hogy mostanában egyre több fajta UHF antennát árulnak mindenhol horror áron (13-18000Ft) mindenféle parasztvakító szöveggel(HD,25dBnyer,erősítő 30dB,stb) NEM KELL elhinni mindent ez jó mennö üzleti fogás,mint a szép csomagolás.Jó minőségü és jó nyereségü antennát 3-4000 Ft-ért is lehet venni ahol ezek nem jók a drága antenna sem lesz tökéletes csak talán egy kicsit jobb lesz a nyeresége.Ha tőbb TV-re akarjuk osztani a jelet elöbb rakjuk be az osztot és nézzük meg a TV-n a képet ha szemcsés utánna vegyünk csak erősítőt pl:Hirschmann szne151v. 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 293
Heti: 1 935
Havi: 5 094
Össz.: 1 482 021

Látogatottság növelés
Oldal: DVB-T ANTENNA SZERELÉSE HÁZILAG.
ANTENNABOLT-WEBÁRUHÁZ A BP 1174.BOCSKAI U 29. - © 2008 - 2018 - sat.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: műhold lista - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »